SVAMP TILLSAMMANS MED ANDRA DROGER Generellt rekommenderar jag inte att man blandar svamp med andra droger. Men för dom som vill krydda trippen lite extra lägger jag ändå ut den här informationen. Tänk på att exempelvis alkohol kan vara mycket farligt om det kombineras med vissa sorters droger. Det som gäller är med andra ord: Ju fler droger man blandar i soppan, desto farligare blir den! Centralstimulanter och opiater tar jag inte upp här alls. Dom drogerna borde man inte använda sig av över huvud taget!

En dum grej är när man under påverkan av en annan drog (exempelvis alkohol) får en smart (den verkar smart för tillfället) idé i form av "åh, jag ska ta och äta svamp!!". Undvik att falla för dessa impulsiva förslag. Planera istället i förväg när, hur och var du ska trippa. Risken finns att man doserar för mycket eller missar att överväga konsekvenserna, exempelvis om man vill verkligen vill befinna sig i ett egolöst tillstånd i 6 timmar, och resultatet blir en snetripp.

Läs fakta om kombinationen. Tänk efter. Fall inte i samma fallgropar som många oerfarna trippare gjort innan dig.

Cannabis: Nästan alltid så förlängs eller intensifieras upplevelsen, fast vissa påstår att det rundar av och ibland t.o.m. avslutar trippen. Vana cannabisrökare tycker att cannabis till svampen är som sylten till pannkakorna. Ovana cannabisrökare brukar inte ha lika positiva omdömen. En omröstning på Magiska Molekyler visar (samtidigt som jag skriver detta) att 56% tycker att cannabis förbättrar trippen, 43% tycker att cannabis försämrar.

MDMA (Ecstasy): Känt under namnet "MX-missile" (M som i "mushrooms" och X som i XTC), upplevelsen blir kraftigt förstärkt och liknar LSD & MDMA ("candyflipping").

Alkohol: Varierat, vanligtvis tar det udden av upplevelsen. Notera att om du är full innan du äter svamparna så kommer dom mentala effekterna av alkoholen försvinna innan trippen startar vilket gör att man trippar bakfull. Detta kan generellt sett bidraga till att dom negativa sidorna av svamparna framhävs.

Lustgas (N2O): Skickar dig till yttre rymden för ett par minuter. Vissa hyllar lustgasen för sina egenskaper att vända en dålig tripp till att bli bra. Andra tycker att när man kommer ner från lustgasen så är svampens effekter mycket svagare än innan man tog gasen.

MAO-hämmare: Förhindrar att vissa ämnen, exempelvis Psilocybin, bryts ner i kroppen. Om man kombinerar en MAO-hämmare och svamp leder det till att trippen blir intensivare och längre. Man skall dock vara mycket försiktig och påläst om man ska försöka sig på detta. Äter man fel mat, eller använder centralstimulanter tillsammans med en MAO-hämmare kan det leda till allvarliga skador, i värsta fall döden.

Tobak De som normalt använder sig av drogen nikotin kommer att uppskatta den även under svampruset.

För personliga upplevelser, läs Tråd på MM: cigg+svamp LÄNKAR Magic Mushrooms.net om olika kombinationer
Erowid: Tripprapporter där svamp kombinerats med andra droger
Omröstning på Magiska Molekyler om cannabis förbättrar eller försämrar en tripp
Tråd på Magiska molekyler om kombinationen svamp och alkohol
Tråd på Magiska molekyler om kombinationen svamp och lustgas
Erowid MAOI Vault
Tråd på Magiska Molekyler om MAO-hämmare
Syrian Rue? Bra förklarande tråd om MAOI, och speciellt Syrian Rue