Information om urinprov och hur man fuskar

Metaboliter

För att förstå hur urinprov fungerar behöver man veta vad det är som man mäter.

När cannabisruset avtar så omvandlas Delta(9)-tetrahydrocannabinol (D9-THC)till sina metabolitformer. Metaboliterna som lagras i kroppens fett och sedan avsöndras är främst 11-hydroxy-Delta(9)-tetrahydrocannabinol (11-OH-THC) och 11-nor-9-carboxy-Delta(9)-tetrahydrocannabinol (THC-COOH). Därtill finns ett 80-tal olika metaboliter i varierande koncentrationer i urinet. Metaboliterna lagras i kroppens fett och avsöndras i blod, avföring (ca 65%) och urin (30%).

Med andra ord är det inte det aktiva ämnet i cannabisen som man pissar ut. Men flera av metaboliterna är fortfarande aktiva, 11-OH-THC beskrivs som 3 gånger starkare än vanlig D9-THC enligt Marijuana and Medicine: Assessing the Science Base och lika stark enligt Pharmacokinetics of cannabinoids. 11-OH-THC metaboliseras dock snabbt till THC-COOH. THC-COOH finns i nivåer under 1ug/ml i blodet 12 timmar efter användning hos kroniska cannabisbrukare. Enligt den sistnämda källan är THC-COOH "psychoinactive" (sidan 18A, långt ner i andra spalten.) Det står även att den är den primära metaboliten som avsöndras i urinet och är den cannabinoid som man letar efter i analyser av kroppsvätskor.

THC concentrations typically peak during the act of smoking, while peak 11-OH THC concentrations occur approximately 9-23 minutes after the start of smoking. Concentrations of both analytes decline rapidly and are often < 5 ng/mL at 3 hours. Significant THC concentrations (7 to 18 ng/mL) are noted following even a single puff or hit of a marijuana cigarette. Peak plasma THC concentrations ranged from 46-188 ng/mL in 6 subjects after they smoked 8.8 mg THC over 10 minutes. Chronic users can have mean plasma levels of THC-COOH of 45 ng/mL, 12 hours after use; corresponding THC levels are, however, less than 1 ng/mL. Following oral administration,

Källa: National Highway Traffic Safety Administration

Hur lång tid tar det att bli ren?

Det är möjligt att testa positivt i 3-60 dagar, men man hör oftast "upp till 30 dagar" nämnas. Hur lång tid det verkligen tar innan man är ren är högst individuellt och beror på flera faktorer som jag ska förklara här. Det man dock kan konstatera är att värdena minskar snabbt i början, efter 1 vecka har THC-metaboliterna halverats hos medelpersonen. Efter det planas kurvan ut sakta under flera veckor.

Det finns ett program på internet som heter "THC Calculator" där man skriver in vilka dagar man röker så beräknar den när man är ren igen. Detta går inte att lita på eftersom alla ovanstående kriterier inte ingår i beräkningen.

Den som är smal har en fördel, inte bara genom att smalheten är ett bevis för snabb metabolism, utan även för att metaboliterna har mindre fett att "sätta sig i". Feta människor kommer att testa positivt under en längre tid.

Generellt kan man säga att metaboliterna från ett enda röktillfälle utsöndras i 3 dagar, men det gäller bara om man röker väldigt sällan.

Om man har varit ren en längre period, sedan röker lite cannabis och nästan direkt efteråt åker fast för att du "ser ut att ha röda ögon" eller någon annan lam ursäkt. Se till att få pissa med en gång. Det tar nämligen en stund för cannabinoiderna att omvandlas till metaboliterformerna och uppnå en tillräcklig koncentration i din blåsa. Vid ett EMIT-test är bindningsförmågan för enzymerna högst på THC-COOH (100%) men bara 40% respektive 12% på 11-OH-THC och D9-THC.

Testmetoder

EMIT (Enzyme Multiplied Immunoassay Technique) Den vanligaste, billigaste och lättaste testmetoden. Det är också den metoden som är lättast att fuska med. Gränsvärdet för positivt resultat för cannabis är 50ng/ml.

GC/MS (Gas Chromatography / Mass Spectrometry) är den näst vanligaste metoden, men är dyrare och används främst för att konstatera att ett redan positivt EMIT-test är korrekt. GC/MS-metoden ger i 99% av fallen ett korrekt svar om provet innehåller spår av droger. Gränsvärdet för positivt resultat för cannabis är 15ng/ml.

Hår-tester. Det handlar ju inte om urin men jag tar med den metoden också. Att fuska med ett hårprov är i princip omöjligt, enda saken man kan göra är att raka av sig alla hår på kroppen. Intressant att nämna är dock att ett positivt hårprov inte behöver betyda att man rökt cannabis, utan det kan ha kommit det genom att någon i närheten har rökt, se denna studien från 2015: Finding cannabinoids in hair does not prove cannabis consumption (Moosmann, 2015)

Blodprov. Inte heller här handlar det om urin, men det kan vara bra att veta att ett blodprov bara kan detektera cannabisbruk de senaste 24 timmarna. Om du åker fast så vägra därför att göra något annat prov än ett blodprov.

Hur man fuskar

När du får reda på att du ska testas så ska du givetvis sluta röka. Sedan rekommenderar jag metod 1 i kombination med metod 2.

De som utför testerna vet att det är lätt att fuska med proverna, de kollar färg, temperatur, kreatin-nivå och ph-värde på urinet. Om något av dessa saker inte är normala så blir det automatiskt ett positivt provresultat.

Metod 1. Fettförbränning

Försök att öka metabolismen dagarna innan provet. Fysisk aktivitet kan öka metabolismen så mycket som 2000%. Även en högkalori-diet ökar metabolismen med 10%. Värt att notera är också att en lätt diet minskar metabolismen med 10%. Med andra ord: Träna mycket, ät mycket.

Börja extremträna 1 vecka innan provet, men det är viktigt att sluta bränna fett i tid. (annars kommer det att vara mycket thc-metaboliter i din urin) Sluta träna 2 dagar innan provet och börja istället vräka i dig fettrik mat. Kroppen kommer då att lägga ett "rent" fettlager över det gamla, och thc-metaboliterna kommer inte ut i samma mängd som innan. Denna metoden bör kombineras med metod 2.


Träna!
Metod 2. Utspädning av urinet

Eftersom THC lagras i fettet så är det svårt att "ta bort" metaboliterna. Det finns mirakel-produkter som säljs på nätet, och påstås ge negativa testresultat. Köp dom inte, det är bara bluffgrejer! Det är ofta saker man ska blanda ut med flera liter vatten och använder sig därför av samma metod som jag förklarar nedan:

Det man kan göra är att förändra urin:thc nivån. Man dricker mycket vatten, och pissar därför mera än vanligt, men thc-utsöndringen är fortfarande samma som innan, detta resulterar i mindre thc-metaboliter:liter urin

Man hör ofta tips där man ska börja dricka vatten flera dagar innan testet, detta är onödigt. Enligt Erowids drogtestfakta så räcker det om man börjar samma dag som testet. Drick några liter vatten. Jag pratade innan om att urintestarna kollar färg, och kreatin-nivån. Dessa nivåer minskar när man försöker fuska genom att dricka mycket vatten. Urinen blir färglös och kreatinvärdena är under normala. B-vitamin är det som gör urinen gul, ät därför 50-100mg vitamin B. Vitamin B2 och B12 sägs vara effektivast. Kreatin finns i rött kött, men går även att köpa i kroppsbyggarbutiker och kanske även hälsokostbutiker.

När du ska pissa i provkoppen så ska det inte vara dagens första urinering, du ska inte heller använda det första eller sista från blåsan. Börja med att pissa lite i toaletten, pissa i provkoppen, och avsluta i toaletten.


Drick mycket vatten
Metod 3. Någon annans urin

Man har med sig en behållare med en icke-knarkande polaras urin och häller detta i provkoppen. Detta är svårt eftersom du i 90% av fallen kommer att vara övervakad av en kontrollant som står och ser på när du pissar. Även om du står med ryggen mot personen så kan dom ha speglar och dyl för att se så att du inte fuskar. På internet kan man beställa torkad urin som man blandar till på provdagen. Tänk på att provet ska hålla rätt temperatur!

Om man vill slippa burkar och liknande, det finns ju en jättestor risk att du är övervakad så finns det en grej som heter the whizzinator. Det är en naturtrogen löspenis speciellt framtagen för urinprov.


Någon annans urin...
Metod 4. Häll något i provet

Dålig metod. De flesta saker man häller i förändrar ph-värdet, vilket automatiskt genererar ett positivt svar. Det kommer inte stå på pappret att du hade knark i kroppen, men att urinprovet har blivit utsatt för manipulering.


Späd ut provet

LÄNKAR THC i kroppen, och hur vi kan påskynda utsöndringen.
Erowid Drug Testing Vault : FAQ
Erowid, specifikt om cannabis
alt.drugs.pot Piss Test FAQ
URINPROV: PISSA NEGATIVT! v1.0
Magiska Molekyler: Inlagring av THC och dess metaboliter
Från: cino Den enklaste lösningen är att dricka mycket vatten så att urinet späds ut. Hydrering kallas det. Om testutföraren märker att du hydrerat dig blir testet underkänt. Alltså måste åtgärder vidtagas för att dölja hydreringen...

Problem 1: urinet blir klart och förlorar sin gula färg. Åtgärd: Intag 50-100 mg Vitamin B2 och/eller B12. Detta färgar urinet gult i några timmar. Båda dessa B-vitaminer ingår i B-vitamin komplex tabletter, t ex becozym, som köpes receptfritt på apoteket.

Problem 2: Urinets creatinin-halt är för låg pga hydreringen. Åtgärd: Ät rått kött i 3 dagar före provet, det höjer urinets creatinin-halt så att den blir normal efter hydrering.

Tillvägagångssätt:

Börja att äta rått kött (blodiga biffar, rostbiff) 3 dagar före testet. Fortsätt med detta fram till testdagen.

Kvällen innan testet drick 3-4 liter vatten, ta gärna även något vätskedrivande som kaffe eller vätskedrivande te. Det finns även vätskedrivande tabletter.

På morgonen, drick ett par liter vatten och urinera ett par tre ggr före testet. Ta gärna något vätskedrivande även nu. Ät 50-100 mg (10-20 st) B-vitamin tabletter.

Under testet: börja att urinera i toaletten. Urinera i muggen någonstans i mitten och urinera det sista i toaletten. Början och slutet av urineringen innehåller mest avfall. Det i mitten är renast.

Från: Pr0n-Gamer Jag vet inte om det funkar på tjejer, men jag såg nånstans en URL där de sålde "låtsas penisar" som man kunde fylla med lämplig person´s rena kiss. Kan vara en kul grejj o prova, om man pissar ofta och är trött på att torska hela tiden.. hehe

Här finns löspenisarna:

The Whizzinator

"The WHIZZINATOR© is an easy to conceal, easy to use urinating device with a very realistic prosthetic penis. It has been extensively tested and proven to work under real-life conditions!"

Från: engel Det är sant att man kan upptäcka hydrering genom sänkt creatinnivå. Men man behöver knappast käka rått kött (äckligt) och ska man få i sig tillräcklig mängd creatin (ca 5-10g) så måste du käka antal kg kött. Lättare att köpa rent creatin på hälsokosten.

Av de alternativ som har nämnts så föredrar jag hydreringsmetoden (motionera i en vecka bläh) men jag brukar kombinera den med stora mängder vätskeutdrivande medel, typ kaffe lr te tillsammans med resorb (finns på apoteket) som återställer mineral och salthalten i kroppen.