Om att äta cannabis

Effekt

Upplevelsen av att äta cannabisen skiljer sig mot det traditionella sättet (att röka cannabisen). Det tar 30-90 minuter innan du känner någonting och ruset håller i sig 6-8 timmar. Dosen brukar rekommenderas till 3 gånger den mängd du normalt röker. Tänk på att oralt intag är ganska svårdoserat, börja lågt. Att röka när man redan ätit är inget som rekommenderas om man inte är van vid effekten av att äta cannabis och känner till att effekten kommer sakta och är mycket stark när den peakar.

Cannabis går att äta som den är, men effekter blir väldigt liten i förhållande till det du får ut om du vid tillagningen blandar cannabisen med fett.

Cannabis-scones. Mums!

Tillredning

Smält smör (eller olja) med hög fetthalt i en kastrull och häll i din finsmulade cannabis. Låt dom sammanverka en stund (10-20 minuter) Använd sedan fettet som vanligt i receptet för kakan/maten du ska laga. Om du inte vill ha det vegetariska inslaget i smöret så går det att filtrera bort växtmaterialet.

Bra att veta:

"It is a myth that dried marijuana must be heated before being consumed to activate the cannabanoids. Many people find that raw cannabis leaves and buds can be eaten for strong effects without any pre-heating. It is a common belief that heating the cannabis before ingestion increases its potency and cooking extractions using food oils (such as butter or olive oil) are the most common methods for making cannabis-based foods.[Section Edited by Erowid Feb 19, 2002]" - Erowid

En del anser att det är slöseri att äta cannabisen, eftersom 1 gram räcker mycket längre om man röker det. Att äta cannabisen är givetvis mycket hälsosammare än rökning eftersom man inte skadar andningsorganen. Ett annat alternativ till rökning är vaporisering.

Om att ge cannabiskakor till personer som inte vet om det

Nej, tänk inte ens tanken! Att ge någon som är ovetandes en drog i förhoppningen om att han/hon ska få en trevlig upplevelse är helt fel! Sannolikheten att personen kommer att uppleva skräck över hallucinationerna och "febern" istället för glädje och lugn är mycket stor. Det kan framkalla panikattacker och psykotiska tillstånd, särskilt om personen inte använt cannabis innan. Räkna med stora böter eller fängelsestraff om du är så enormt korkad att du gör det! Läs fallet nedan om hur 13 personer blev jättedåliga och trodde de skulle dö! Gör inte samma misstag som 27-åringen - förgifta inte dina kompisar!!

Kommentarer på MM om ett fall där 13 personer förgiftades av en cannabischeesecake

LÄNKAR:

Haschkokboken
DISABILITY UK - Cannabis Cooking Recipies
THC Ingestion by Food & Drink
En version av smör som verkar mycket lovande!
Cannabis Consumption FAQ Eating and Drinking
Cannabis Eating FAQ