Index
Information om rökverktyg
Pipskålar och nät
Läsarnas egna byggen

Introduktion

"Woodpipe 001" är en pipa som är gjort av en avfallen gren från en gran. Granens grenar är ett bra material att tillverka pipor i. Styrkan hos grenarna är stor, och det går utmärkt att borra hål i dom utan att dom spräcks.

Fördelarna med denna pipan är flera. Först så är den vacker, även om man inte målar den som jag gjort. och trä leder inte värme, så själva pipan kommer inte att bli varm. Trä kommer dessutom inte ge utslag på metalldetektorer, kanske är även det en positiv sak? :)

Så här gör du

Nedfallna grenar som legat på marken och torkat ett par år är perfekta. Man hittar en bra bit som är torr, bra trä utan några sprickor, och som är len på utsidan (barken ska ha försvunnit). Om fibrerna har börjat resa sig på ytan så är trät dåligt.

OBS! Använd grenarna, inte en utsågad träbit från en planka.

Borra först ett skål-hål i lämplig dimension och lämpligt ljup. Sedan borrar du ett hål igenom hela grenen i en mindre dimension. runda av kanterna med en fil, och pipan är klar. Om du vill piffa till den lite så kan du ju måla den med psykedeliska mönster, men den naturliga träfärgen är också fin.


De röda markeringarna visar var hålen är

Under våren 2002 ska jag tillverka fler pipor av grenar till serien "Woodpipe". Större pjäser utlovas!


Alla synpunkter och kommentarer hänvisas till privata meddelanden i Magiska Molekylers Forum.

Besök även mina andra sidor.

Why drink and drive, when you can smoke and fly?

Denna sidan uppdaterades senast: Friday 11 September 2009 16:12.