Index
Information om rökverktyg
Pipskålar och nät
Läsarnas egna byggen

Introduktion

VFVF Består av en waterfall-bong (vattenfylld PET med hål i botten, när vattnet rinner ut sugs röken in genom korken), kombinerad med en vanlig PET-bong.


VattenFiltrerade VattenFallet.

Du behöver:

 • 1 PET-flaska, 2l eller större.
 • 1 petflaska 50cl.
 • 3 PET-korkar
 • 1 rör, ca 15-20cm långt.
 • aluminiumfolie eller tejp
 • 1 bong-kopp

  I 2l-flaskan gör du först ett litet hål i botten, diametern ska vara ca 3-4mm. I en av korkarna gör du ett hål som passar till bongkoppen, täta med aluminiumfolie eller tejp. Nu är waterfall-bongen färdig. Den kan användas utan att man behöver göra någonting mera, men röken kommer att vara stark för halsen. Därför fick jag iden att dra röken genom kallt vatten för att kyla den.

  Bygg en enkel PET-bong genom att göra ett hål 10 cm upp från botten i 50cl-flaskan. Hålet ska passa röret. Häll i vatten, nivån skall vara ett par cm under hålet. I andra ändan av röret sätter du en kork som du gjort hål i.


  Bong-delen.

  Närbild på röret.
  Så här går rökningen till:

  Hela momentet görs i ett tvättställ eller badkar, annars kommer det att hamna vatten överallt... :) Fyll 2l-flaskan med kallt vatten. Sätt på en kork utan hål. Nu kommer inte vattnet att rinna ur flaskan längre. Förbered korken med den "laddade" bongkoppen, gör ett snabbt byte och börja elda.

  Flaskan börjar fyllas med rök. Elda ordentligt så att flaskan blir såpass rökfyllt att man inte kan se igenom den.

  När vattnet runnit ut, eller när bongskålens innehåll blivit aska så tar du bort korken, vänder försiktigt och häller ut allt vatten. Kvar i flaskan skall bara vara rök och luft.

  Skruva sedan på PET-flaskan i korken som sitter fast på röret. Inhalera genom 50cl-flaskan , och njut av den kylda men ändå extremt starka röken :)


  Elda mycket så att allt glöder.

  PET-flaskan fyllds med rök samtidigt som vattnet rinner ut från hålet i botten.

  Färdigfylld och klar att sättas på Bong-delen


  Alla synpunkter och kommentarer hänvisas till privata meddelanden i Magiska Molekylers Forum.

  Besök även mina andra sidor.

  Why drink and drive, when you can smoke and fly?

  Denna sidan uppdaterades senast: Friday 11 September 2009 16:12.