Index
Information om rökverktyg
Pipskålar och nät
Läsarnas egna byggen

Introduktion

"U-båten" är en pipa som jag tillverkade av 2 stycken patroner som tidigare innehöll lustgas. Namnet kommer från formen av pipan, som liknar en U-båt. Denna pipan tycker jag mycket om, och är helt klart en av favoriterna. Själva pipan är dessutom mycket lätt att bygga!

Så här gör du

Börja med att borra upp hålen på patronerna. 4.5mm-borr använde jag för detta. Sedan borrar du ett till hål på den ena patronen. diametern på detta hålet ska vara samma som ytterdimensionen på den andra patronpipen. 8.5mm var lagom för mina patroner av märket "Liss". Men kontrollera med skjutmått innan du borrar. Bora hellre en halv milimeter mindre hål, än att göra det för stort. Om den andra patronens pip är för stor för hålet så är det bara att fila lite.

Sedan kapar du av den andra patronen en bit upp, så du får en fin skål. Tänk först efter hur stor skål du behöver. Det är ju dumt att göra den för stor/liten. När du kapat den så är det bara att måla på lite häftig färg.

Nu är pipan färdig. Men du kommer att behöva ett nät i skålen om du inte vill ha tobak i munnen när du röker.

Nätet som syns på bilden till vänster är gjord av en bit 4mm2 kabel. Man skalar bort ytterhöljet 10cm, klipper av kopparledningarna och trycker/flätar ihop dom till något som liknar ett nät. Det trycker man sedan ner en bit i pipskålen.


Liten och lätt att göra


Skiss över U-båten


Lätt att ta bort skålen


Ovanifrån


Alla synpunkter och kommentarer hänvisas till privata meddelanden i Magiska Molekylers Forum.

Besök även mina andra sidor.

Why drink and drive, when you can smoke and fly?

Denna sidan uppdaterades senast: Friday 11 September 2009 16:12.