Introduktion Lustgas är lagligt och i princip ofarligt, det vill säga, om man blandar ut det med tillräckligt mycket syre. 50/50 av luft/lustgas är en bra blandning. Bieffekten/nackdelen med lustgas är en "baksmälla" med huvudvärk/illamående som kommer när man är påverkad under längre stunder (10 minuter+). Det rekommenderas att om man tar några patroner (eller 5-10 andetag från tuben) som mest, sedan låter ruset dö ut för att vänta minst 30 minuter innan nästa omgång. Glöm inte att TA DET FÖRSIKTIGT MED GASEN. Håll inte på för länge, då får med all säkerhet huvudvärk / illamående! Lustgas är kortvarigt beroendeframkallande. Med det menar jag att man gärna vill ha en patron eller ett andetag till när ruset börjar dö ut och i det starka ruset blir man lika dum som på alkohol, med det menar jag att det normala förnuftet om när man har fått tillräckligt blockeras. En sitter är därför att rekommendera om man har en tub! När man är helt återställd, dagen efter, etc. så finns det inget begär kvar. OBS! Lustgas har ingenting att göra med sniffning av butangas eller doftsprayer, s.k "boffning". Den sortens gaser är direkt livsfarliga och bör undvikas om man inte vill dö eller bli en mänsklig grönsak. Lustgas är en dissociativ drog men kortvarig känsla av extas, likt en orgasm.
Så här gör du Patronerna du köper är till för gräddsifoner. Kolla på förpackningen så att du får rätt gas. Den kemiska formeln är N20 och kallas även för dikväveoxid. Egenhändigt gjord knäckare Mina första försök med lustgas gjordes med min egenhändigt gjorda knäckare. Fungerade ganska bra, fast den blev väldigt kall efter några patroner.
Cykelpump db skriver: Detta är en gasdriven cykelpump inköpt på Biltema för 100 kronor. Enda modifieringen som behöver göras är att lägga något i skaftet för att höja upp de kortare lustgaspatronerna till koldioxidpatronernas nivå. I det här fallet är det en 21 millimeter lång bit kopparrör med samma diameter som patronerna, men en träbit eller nästan vad som helst fungerar säkert också. Lustgaspatronerna har något tjockare hals så de första gångerna kan det behövas en tång för att få loss dem från pumpen.
En annan variant, med en vanlig cykelpump: Varning: Felaktig användning kan leda till sprängd cykelpump och personskador, läs mer i denna tråden på MM
Gräddsifon En gräddsifon kostar mellan 200 - 500:- och är ett mycket bra verktyg för administrering av lustgas. Patronen töms i tanken och gasen kommer ut när man trycker in en knapp. Här är en gräddsifon med slangar, manometer och ansiktsmask från ett första-hjälpen-kit. Egentligen behövs ingenting mer än bara sifonen, resten av prylarna är bara utsmyckning ;)
Lustgas på tub För den som tycker om Lustgas och ofta köper patroner så finns det ett mycket billigare sätt att få tag på lustgas. Det krävs dock en investering och händighet (+garage) för att få en standardtub från din gasleverantör att bli kompatibel med ditt andningsorgan ;) Gängningen på stora tuber heter "R10" i VVS-branchen och har en 3/8"-gänga. Därefter kan man börja bygga... Det måste finnas en strypning så att inte vi riskerar att spränga lungorna, eller ännu värre (nåja), inte klarar av att stänga ventilen när vi är påverkade! Ventilen på våran tub är nämligen så dum att den bara ökar och ökar fastän man inte skruvar. Livsfarligt och kommer garanterat att orsaka olyckor!
Reduceringsventiler av modellen ovan kan vara en lösning, men gastrycket i en gasoltub skall enligt uppgift vara mycket lägre än en lustgastub. Det skulle antingen inte fungera som tänkt, eller så skulle de bli riskabelt. Därför lät vi en verkstad tillverka en anpassning mellan lustgastubens koppling och standarden dom har på dykartuber. Dom tuberna har ett högre tryck än lustgastuber. Sedan var det bara att köpa en begagnad dykutrustning med första och andrastegsdämpare. Den här metoden är den absolut bästa (men samtidigt dyraste). Nu behöver man bara skruva på gastuben, luta sig tillbaka och andas genom munstycken som automatiskt stänger när man slutar andas in.
OBS! Andas bara halva andetag gas, resten luft. Använd aldrig åtsittande andningsmask.Länkar till andra konstruktioner:Bygg din egen sifon [bildguide]
Denna sidan uppdaterades senast: Friday 11 September 2009 09:14. |