Index
Information om rökverktyg
Pipskålar och nät
Läsarnas egna byggen

Introduktion

En vaporizer förångar de aktiva ämnena i det du röker, utan att bränna materialet. Du slipper med andra ord den cancerframkallande röken. Lampan är väldigt lätt att tillverka, och fungerar dessutom utmärkt (tills den spricker och går sönder).


Vaporizer av en lampa

Så här gör du

Här kommer beskrivningen som jag fick i ett mail från Brap:

trevlig sida och suveränt namnval.. Här kommer en instruktion som jag skrev för länge sen om hur du gör en Vaporizer av en glödlampa.. kanske kan passa på din sida.. skickar den iaf... :

Vad som behövs:

  • Glödlampa (helst i ofärgat glas)
  • Liten skuvmejsel
  • Vass kniv / rakblad
  • Smalt rör (valfritt)
Akta ögon när ni tar bort glas etc. Lätt att det sprätter iväg små bitar.

1. Ta bort brickan längst ut på lampsockeln med hjälp av en vass kniv eller rakblad.

2. Stick in en smal skruvmejsel eller liknande i hålet som var under brickan och mejsla sönder det svarta materialet.

3. Kör ner skruvmejseln igenom hålet och krossa glaset. Slit loss tråden. För att få ut allting så måste du trycka sönder allt glas som är runt insidan av sockeln.

Nu ska du ha ett tillräckligt stort hål för att kunna få ut allt som är inuti lampan.

Har man inget smalt rör som passar in så kan man röka ur lampan ändå genom att ha en glipa emellan när man röker / alt. borra ett litet hål genom själva sockeln. Tvätta ur lampan ordentligt innan användning.

/brap

När jag gjorde lampan så gjorde jag ett anpassningsrör mellan lampa och det smala röret. Anpassningsröret har ett "lufthål".


Anpassningsröret håller fast det smala röret.


Passar perfekt.

Så använder du vaporizern:

Att man lägger i sitt rökbara i lampan och eldar med en tändare från utsidan är väl ganska uppenbart? Efter 10-15 sek eldning så brukar ångorna komma. Stormtändare fungerar bättre än vanliga tändare. Håll för hålet till lampan när du eldar, annars kommer ångorna ut. När lampan är fylld så sätter man i röret och andas in... :)

Var försiktig när du eldar, lampor har en förmåga att spricka om man hettar upp dom för snabbt. Elda med lågan några centimeter från glaset i början och elda inte för länge på exakt samma ställe.

När man märkt att dessa glödlampor ändå inte håller så länge och vill ha något bättre, då ska man leta upp provrör eller andra behållare i pyrex. Det kommer inte att spricka. Läs lite mer om lampan i denna tråden på magiska molekyler


Alla synpunkter och kommentarer hänvisas till privata meddelanden i Magiska Molekylers Forum.

Besök även mina andra sidor.

Why drink and drive, when you can smoke and fly?

Denna sidan uppdaterades senast: Friday 11 September 2009 16:12.