Index
Information om rökverktyg
Pipskålar och nät
Läsarnas egna byggen

Introduktion

Detta är en smidig bong (vattenpipa) som lätt kan förväxlas med en ficklampa av den som inte inspekterar den noga.

Du behöver en liten ficklampa av typen som man kan skruva av både "lamphuset" och bakdelen. Det bästa är om den också är vattentät (gummipackningar mellan alla isärtagbara delar). Du behöver också en bit rör eller en liten bit smal slang.


Ser ut som en vanlig ficklampa
Så här gör du

Börja med att skruva ut lamphuset en bit, sedan borrar du ett hål. Hålet ska sedan kunna döljas när man skruvar åt lamphuset.


Men vad är detta för hål?

Sedan ska vi täta i lamphuset såatt inget vatten kan läcka ut mellan glaset/reflektorn/lampan. Jag använde en limpistol, men ett vattenfast lim går säkert också bra. Limma på insidan, annars ser det fult ut på utsidan.

Nu är det nästan klart. Nu fixar du till din slangstump/rör som sedan ska gå in i hålet och ner mot botten av lamphuset. I andra ändan av röret/slangstumpen fixar du till en skål av något slag där du ska ha din tobak. Slangen och skålen kan du sedan gömma inuti ficklampan när den inte används.


Skiss

Det är ingen ficklampa, det är en bong!

Jag märkte att palastslangen blev väldigt varm och böjde sig efter ett tags användande, därför fick skålen en liten förlängning i form av en bit avklippt radioantenn.

Sådär. Nu är det bara att fylla på med lite vatten och sedan är det bara att bubbla iväg! Att du ska ta bort bakstycket och andas in röken den vägen bör jag väl inte säga, eller? :)


Alla synpunkter och kommentarer hänvisas till privata meddelanden i Magiska Molekylers Forum.

Besök även mina andra sidor.

Why drink and drive, when you can smoke and fly?

Denna sidan uppdaterades senast: Friday 11 September 2009 16:12.