Index
Information om rökverktyg
Pipskålar och nät
Läsarnas egna byggen

Introduktion

Visste du att man kan göra en vaporizer för under 200kr?

Du behöver bara följande saker:

 • 1 elektrisk tändare för bilar
 • 2 glasburkar
 • 20-30cm rör
 • 1 limpistol
 • ett par meter kabel
 • 1 strömbrytare
 • 1 lampa/lysdiod

  Strömkällan bör vara 12V och minst 3-5A. En bilbatteriladdare brukar bli bra.

  Det speciella med Vapor Deluxe+ är att ångorna filtreras genom vatten. En vaporizerbong med andra ord!


  Vapor Deluxe+

  Så här gör du

  Börja med att plocka ner ciggtändaren i sina minsta beståndsdelar. Gör ett hål mellan locken till glasburkarna, stort nog för att du med en skruv pasande det gängade hålet i botten på ciggtändaren kan skruva ihop locken.

  Gör ett till hål igenom båda locken, där sätter du i en bit rör som når ner till botten på den undre glasburken. Kapa och sätt fast med limppistolen. Gör några hål i det övre locket där luften ska komma in.

  Anslut kablens ena ledare till samma pol som bottenplattan. Den andra polen är ytterhöljet på delen där spiralskruven är. Inte i spiralen, utan ringer runt. Plus och minus är oviktigt eftersom det är en resestiv last.


  Röret som ska gå ner i vattnet

  Man kan lägga ämnet som man vill vaporisera direkt på spiralen, men då blir det svårt att Kontrollera temperaturen och det kan börja glöda. Då uppnår man inte syftet med vaporizern.

  Det går att göra en skål av högtalargaller som man bränt bort färgen på, Med ståltrådar kan man sedan göra någon konstruktion som håller fast skålen på tändaren. Observera att din skål inte får ha kontakt med spiralen om den har kontakt med yttersidan samtidigt. Då blir det kortslutning. Nu har du en bra skål som både håller kvar det rökbara ämnet och ser till att det inte hettas upp för snabbt.


  Närbild på tändardelen

  Med ett glasborr gör du ett hål i den undre burken och sätter dit en bit rör som blir ditt munstycke.

  Koppla in din strömbrytare. Sätt lampan/lysdioden efter strömbrytaren så att lampan bara tänds när strömen går till tändaren. Om du använder en lysdiod så bör du ha ett motstånd mellan 1-3 kiloohm i serie med den, annars går den sönder. Fäst strömbrytaren på lockens sidor med limpistolen.

  Lägg några isbitar i den undre glasburken för bästa effekt. Det känns som att andas in luft, och smakar underbart gott. Inte röksmaken, utan en ljuvlig, sval örtsmak.


  Alla synpunkter och kommentarer hänvisas till privata meddelanden i Magiska Molekylers Forum.

  Besök även mina andra sidor.

  Why drink and drive, when you can smoke and fly?

  Denna sidan uppdaterades senast: Friday 11 September 2009 16:12.