Index
Information om rökverktyg
Pipskålar och nät
Läsarnas egna byggen

Introduktion

På avstånd ser ut som en helt vanlig cigarett, men vid en närmare inspektion så visar det sig vara en pipa. Ciggen är ett färgat metallrör. Och i röret finns ett nät.

Ciggen är inte tänkt att användas som "vardagspipa", dess främsta användningsområde är förmodligen ute på stan, där en cigarett väcker mindre uppmärksamhet än en pipa... Varför man inte vill ha uppmärksamhet vet jag inte, det är ju ändå vanlig tobak man röker. Och varför inte röka en cigarett när man ändå vill att det ska se ut som en cigarett!? Det finns helt enkelt ingen anledning mer än själva bisarr-faktorn, vilket egentligen är en god anledning. :)

Vid användning trycker man ner pipans ända i sin tobakspåse och fyller pipan. Om det packas bra kommer det inte att ramla ut om man vänder på ciggen. Detta gäller inte för klumpar av högkoncentrerad tobak, men det går givetvis bra att röka detta material i ciggen.


Förvillande lik en riktig cigarett

Så här gör du

En riktig cigarett är 85 mm lång, varav 25 milimeter är filtret. Såga därför till en rörstump som är 85mm lång. Fila bort vassa kanter.

Nu till målningen. maskera 25mm av röret med tejp. Spraya vit färg på den omaskerade delen. Låt torka 10 minuter. Ta bort tejpen, och maskera nu istället den vitmålade delen. Spraya gul/orange färg på den omaskerade delen. Låt färgen torka.

Nu saknas bara en liten bit nät som ska tryckas ner några centimeter i röret. Läs mer om nät här


Glöm inte att hålla pipan som en cigarett :)


Alla synpunkter och kommentarer hänvisas till privata meddelanden i Magiska Molekylers Forum.

Besök även mina andra sidor.

Why drink and drive, when you can smoke and fly?

Denna sidan uppdaterades senast: Friday 11 September 2009 16:12.