Index
Information om rökverktyg
Pipskålar och nät
Läsarnas egna byggen

Introduktion

Detta är en lite mer "stationär" bong, som man förmodligen har mest användning för i hemmet p.g.a storleken. Men de går förståss att ta med sig själva rökverktyget till en kompis och använda en utan hans/hennes flaskor.

Till denna konstruktion behöver du 20-23cm av det tunna röret till den långa delen, och ca 10cm till munstycket. Du behöver också ha tillgång till limpistol, eller ha något formbart lim, lera, eller nåt annat kul. Plastic Pudding fungerar säkert också. Till sist så behöver du också en 33cl flaska. Du kan givetvis ta vilken flaska du vill, jag rekomenderar att du tar en titt på sojaflaskor och andra flaskor till smaksättnings-såser osv i matvarubutikerna, en del är mycket fina. Både till formen och färgen!

Så här gör du

Först tillverkar du mustycket, har du problem med att böjja till den riktigt så kolla på intruktionerna till "Pipemaster One". Du ska dock ha så stort utrymme som du kan i rörets böj. Måtten för pipemaster 1 ska du inte heller följa eftersom dom är för små. Lägg till 3-4cm på totallängden så blir det ganska rätt.

Sedan tar du det långa röret och gör några små hål på sidorna längst ner på röret, då kommer röken att formas till flera småbubblor, och därmed kylas bättre när du sitter och röker.

Nu ska du limma eller på annat sätt fixa till så att det blir tätt där de 2 olika rören ska mötas. Det måste sluta nästan helt tätt när du trycker ner hela skiten i flaskan. Saknas det någon halv milimeter eller nåt så går det givetvis att fixa med lite tejp som viras runt hela skiten.

Till sist så behöver du en skål att sätta på det långa röret (i änden som nu ska vara ett par centimeter ovanför flaskans öppning. Hur du gör detta är helt upp till dig själv. Jag brukar gå ut i skogen och hitta en rund pinne av lämplig bredd och kapar av den och borrar hål. 1 mindre hål som går rakt igenom, och ett större hål som som bara går genom halva det andra hålet... Men i detta fallet så använde jag ingen pinne utan istället en bit stålrör som jag fixade lite med...

Glöm inte att sätta i ett litet nät också, så att du inte drar ner din goda tobak i vattnet när du röker.

Hur mycket vatten du ska ha i är upp till dig. Ju mer vatten du har, destu svårare är det att dra in röken (undertrycket i flaskan måste öka mycket mera för att dra röken genom det långa röret.), men röken blir givetvis kallare :)


Såhär ska den se ut

Nu är det bara att börja röka!
Det går givetvis att använda andra flaskor, exempelvis en flaska med salladsdressing.


Alla synpunkter och kommentarer hänvisas till privata meddelanden i Magiska Molekylers Forum.

Besök även mina andra sidor.

Why drink and drive, when you can smoke and fly?

Denna sidan uppdaterades senast: Friday 11 September 2009 16:12.